Menu

Genieten van een prachtig uitzicht!
Vlakbij de grens met Duitsland bevindt zich de Hulzenberg. Deze toren van 21 meter hoog ligt gelegen in het Bergherbos nabij Stokkum. Bovenop de toren (100 meter boven NAP) heb je een prachtig uitzicht op o.a. Kleef (DE), Nijmegen, Zutphen, Didam & Nationaal park de Veluwezoom.

De bouw:
De toren is gebouwd met opdracht door de gemeente Montferland & uitgevoerd door aannemersbedrijf Van Der Heijden. Het hout wat gebruikt is kom allemaal uit het Bergherbos. Best een knap staaltje vakwerk als je ziet dat de toren praktisch midden in het bos gebouwd is.

Hoe kom je er & wandelroutes:
Parkeren kan langs de Eltenseweg. Dit pad bevindt zich direct naast het Bergherbos. Parkeer niet bij de camping maar rij ietsjes verder door tot je aan de rechterhand een parkeerplaats ziet. Vanaf deze plaats wandel je direct het bos in. Volg je de paden? De kortste route naar de uitkijktoren is zo’n 10 á 15 minuutjes lopen (afhankelijk van je snelheid.) 3 van de wandelroutes staan hieronder simpel uitgestippeld:

  • De erfgoedroute. Deze wandeling is 9 kilometer en start bij het restaurant Uitspanning ’t Peeske. Wanneer u halverwege de route bent (na ongeveer 5 kilometer) vindt u de prachtige uitkijktoren.
  • De ’t Peeske route. Deze wandeling is 7 kilometer en start ook bij restaurant Uitspanning ’t Peeske. Na 3 kilometer gewandeld te hebben vindt u de uitkijktoren welke u kunt beklimmen.
  • De Hulzenbergroute. Deze wandeling is 5,5 kilometer en start in het dorpje Stokkum. Wanneer u halverwege bent, vindt u de uitkijktoren.

Flora, fauna en haar omgeving:
Met een beetje geluk zie je tijdens je wandeling de gladde slang, reeën, vosjes en nog veel meer diersoorten. Vlakbij de parkeerplaats bevindt zich de Sprung, een klein beekje met wat mini-watervalletjes, varens en een prachtige sprookjesachtige bosrijke omgeving! Echt de moeite waard om eens te bezichtigen tijdens de wandeling.

Onze arrangementen in de buurt van De Hulzenberg & meer over Gelderland:

Gelderland