Menu
Veluwe

Een prachtig stukje Gelderland:
Kom naar de Veluwe en het gezellige Loenen, ervaar de Loenense waterval en maak een magische wandeltocht door de Veluwe.

De waterval:
De Loenense waterval staat erom bekend dat het de grootste en hoogste waterval van Nederland is. De waterval kent een soort trapsysteem die het water naar beneden voert, het is dus geen normale waterval die je vaak ziet in het buitenland, maar echt een bijzonder excentriek exemplaar. Langs beiden zijden van de waterval bevinden zich wandeltrappetjes, waarmee je jezelf langs de waterval naar boven- of beneden kunt begeven. Van top tot teen is de waterval met een verval van maar liefst 15 meter met trots de grootste van Nederland.

Omgeving:
Met alleen een waterval kan ik me voorstellen dat je daar niet de hele dag mee kan volplannen. Gelukkig kent Loenen een prachtige bosrijke omgeving genaamd de Loenermark. Dit natuurgebied kent veelal bebossing en heidevelden maar is ook heuvelachtig, met in het bijzonder de Zilvensche heide. Op deze heide kan je prachtig genieten van een wijd uitzicht. Wanneer je echt op onderzoek uitgaat kun je hier diverse dierensoorten spotten als de gladde slang, reeën, herten en wilde zwijnen. Loenen zelf wordt vooral aan de westelijke kant geheel omringd door de Veluwe. Waarbij het Nationaal Park Veluwezoom zuidelijk en de Hoge Veluwe zuidwestelijk de topgebieden zijn om eventjes tot rust te komen. Ik hoef jullie uiteraard niet uit te leggen wat voor een prachtig natuurgebied de Veluwe is. Kom dus snel fietsend of wandelend genieten van de Loenense waterval en haar prachtige natuurrijke omgeving.

Onze arrangementen in de buurt van de Loenense waterval & meer over Gelderland:

Gelderland