Menu
Achterhoek / Dagje Uit / Fietsen / Gelderland / Natuur / Nederland / Top lijstjes / Wandelen

TOP 5: De Achterhoek – Een mooi stukje Nederland

Achterhoek

Genieten in het oosten van het land

Menig mens is bekend met deze streek in het oosten van Nederland; De Achterhoek. Het staat vooral bekend om de mooie natuur met koeien in de weides, kleine dorpjes, kastelen en nog veel meer. In deze sfeervolle grensstreek komt u heerlijk tot rust. In de Achterhoek kunt u fiets- en wandeltochten maken, varen op de Berkel of de Oude IJssel of gezellig winkelen. Er is een heleboel te zien en te ontdekken in de Achterhoek waar ik u graag meer over vertel voordat u een bezoek plant aan deze bijzondere streek.

Groen, Gastvrij en Gezellig

De Achterhoek heeft u veel te bieden. Een groene omgeving met gastvrije en gezellige mensen, fantastische uitzichten en mooie bossen. Ook speelt kunst en cultuur een grote rol in deze streek. Denk hierbij aan diverse kastelen, musea, kerken, molens etc.

Bezoek ook eens Montferland. De gemeente Montferland grenst aan de zuidzijde aan Duitsland en is een ‘grensgeval’ tussen de streken Achterhoek en de Liemers. ’s-Heerenberg en Didam zijn de levendige centra van de regio, maar ook de kleine pittoreske dorpjes zijn zeker een bezoek waard.

Wilt u ook een bezoek brengen aan de Achterhoek? 5 TIPS van mij aan u!

Vanuit deze sfeervolle herberg in het kleinste stadje van Nederland, Bronckhorst, fietst of wandelt u de mooie Achterhoek in. Tijdens uw ontdekkingsreis kunt u een bezoek brengen aan de Veluwe, Hanzestad Zutphen bezoeken of bewonder de slotkapellen in Bronckhorst.

Met deze korte break overnacht u in een sfeervol hotel en kijkt u vanaf het terras uit op de weilanden. Neem de wandelschoenen mee want het is heerlijk wandelen in de Montferlandse bossen. In de avond kunt u op gepaste wijze dineren in het restaurant, kiezen voor een diner op uw prive terras of roomservice.

Met dit Romantische arrangement slapen jullie in een stadsvilla en gaan jullie 1 dag op pad met de Vespa. Ontdek de Achterhoek en besteed tijd aan elkaar. In het hotel gaan jullie in de avond genieten van een heerlijk diner die op gepaste wijze geserveerd kan worden.

Op zoek naar een leuke activiteit met zijn tweetjes? In de Achterhoek is het mogelijk om een e-chopper te huren. Met de choppers gaat u samen op pad en rijden jullie met een leuke route door een prachtige omgeving. Even het huis uit en een middagje genieten in de Achterhoekse natuur.

Bent u een golfliefhebber en wilt u in een bijzondere omgeving een dag golfen en een nachtje blijven slapen in een sfeervolle herberg? Uw hobby kunt u perfect combineren met een verblijf in het kleinste stadje van Nederland! Geniet tijdens uw 2-daagse verblijf van en gastvrij ontvangst, een 4-gangen verrassingsdiner en slaap in dit sfeervolle hotel.

Staat er geen geschikt arrangement voor u bij? Kijk dan nog eens op DeAchterhoek.nl voor veel meer inspiratie. Tevens vindt u hier nog veel meer informatie over de Achterhoek en haar charmes.

Plan nu je bezoek aan de Achterhoek en geniet van deze prachtige streek, gewoon in ons eigen land!