Menu
Actief uit / Dagje Uit / Drenthe / Natuur / Wandelen

Plankenpad Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld, een prachtig gebied wat veel te bieden heeft! Om te kunnen starten aan de wandelroute neemt u de afslag Spier vanaf de A28. Dan volgt u de borden Dwingeloo en voordat u het weet bent u al bij het Hotel Van Der Valk Spier, deze afslag neemt u en dan ziet een de parkeerplaats al liggen. Vanaf deze parkeerplaats begint de route al!

Zodra u er klaar voor bent kunt u beginnen aan de 5,5 kilometer route die door de betoverende natuur leidt. En tevens een deel over planken zodat uw voeten goed droog blijven bij nat weer. Voor dit pad is het wel van belang om de witte bordjes te volgen.

Na een heerlijke wandeling gehad te hebben en de dorst te stillen is het mogelijk om bij de Achter De Boslounge een kopje koffie te drinken of lekker iets fris. Is het warm weer of gewoon zin in een ijsje dit is ook zeker mogelijk! Of toch liever beginnen aan de wandeling met een kopje koffie? Om niet teleurgesteld te worden is het wel handig om even te bekijken wanneer de Boslounge open is.

Het Plankenpad is helaas niet te bewandelen met een rolstoel of kinderwagen. Honden mogen mee mits ze aangelijnd zijn.