Menu
Overijssel

De Hanzestad Ommen

Tussen de bossen en langs de Vecht ligt de Hanzestad Ommen verscholen, rijk aan geschiedenis, prachtige natuurgebieden en een bruisend centrum. Door middel van de handel die gevoerd werd over de Vecht verdiende Ommen in 1248 al zijn stadsrechten. Tegenwoordig is deze Vechtdalstad voornamelijk een toeristische trekpleister. Ieder jaar komen er duizenden vakantiegangers op Ommen en zijn omgeving af.

Ommer Bissingh

Van juli tot eind september is de Ommer Bissingh aanwezig, dit doen ze elk jaar met een bepaald thema. Tijdens de Ommer Bissingh vinden er talloze zomerse activiteiten en zomer evenementen plaats in Ommen zelf. Dit kan variëren van een jaarmarkten tot muziekavonden maar ook tot een traditionele paardenmarkt en Hanzedag.

Nog meer te doen

Voor een cultureel uitstapje is Ommen ook zeker een goede keuze. Zo kan er gekozen worden voor één of alle drie de prachtige musea die Ommen rijk is. Het Nationaal Tinnen Figuren Museum, het Vliegermuseum of toch liever naar het Streekmuseum. Tevens is het een heerlijke stad om te shoppen bij diverse winkels, ateliers en de Boerderijwinkel.

Vanwege de Vecht die langs loopt is het ook zeker een aanrader om het water op te gaan. Dit kan met een kano, met een boottocht, een bootje of langs de kant te vissen of zeker niet te vergeten te zwemmen. Is op/in het water gaan toch niet zo wat u zoekt maar houdt u wel van langs het water wandelen of fietsen? Dit is ook zeker mogelijk in het Vechtdal en Reestdal. Prachtige routes langs het water en door de natuur.

Moe geworden van het wandelen door de stad? Of even een rust stop nemen van alle activiteiten? Ommen heeft genoeg mogelijkheden om heerlijk te lunchen op een terras van in van de restaurants. Maar het is zeker ook een mogelijkheid om een broodje te halen bij de bakker en deze heerlijk aan de Vecht op te eten. Geniet van de het water, het prachtige uitzicht en van een smakelijk, vers en warm broodje van de bakker.