Menu
2-daags Vriendinnenarrangement in Friesland

Genieten van het rijke Friesland:
Friesland kent velen prachtige natuurgebieden waarbij Het Lauwersmeer daar toch echt boven uitsteekt, zo kun je er heerlijk wandelen, fietsen, varen, zwemmen, vissen, spelen en flora & fauna spotten.

Info:
Op de grens tussen de provincies Groningen en Friesland ligt Het Lauwersmeer. Mede door de watersnoodramp van 1953 werd het meer ontstaan. Dit komt doordat na de ramp de zeearm naar de Noordzee afgesloten werd. Rondom het meer bevindt zich onder andere een loof- en naaldbos.

Flora- Fauna & de omgeving:
Bij Het Lauwersmeer vindt je onder andere uitgestrekte graslandschappen waar grote grazers als de Schotste hooglanders hun best doen om ervoor te zorgen dat het uitgestrekte gebied niet volgroeid tot een soppig-moerasachtig bos. Ook vindt je er het Lauwersoogbos van spar en den, wanneer je goed kijkt spot je daar veel vogels en misschien wel wat reeën met hun moeder? Trek je wat zuidwestelijker dan tref je daar rietvelden en bebossing bestaande uit populier, abeel, wilg en els aan. In het voorjaar tref je hier veel zangvogels aan. Wil je eens wat aparts zien? Trek dan naar Marnewaard waar een oeverzwaluwwand ligt. In mei en juni zie je hier velen oeverzwaluwen. Wanneer je echt een vogelkenner bent ga dan naar Ezumakeeg wat een waar vogelparadijs is. Spot jij de zeearend? Uiteraard is er nog veel meer te beleven en te ontdekken in- en nabij Het Lauwersmeer, maar dat mag je zelf ontdekken. Het mooiste van dit is dat bezoekers er zowel dag en nacht welkom zijn.

Bezienswaardigheden & activiteiten:
Het park is uitermate geschikt om te wandelen, fietsen, varen, zwemmen en vissen. Ook is er een activiteitencentrum, zo kunnen kinderen er zelf een eigen hut bouwen. In het bijgelegen winkeltje vindt je onder andere routes, boeken en plattegronden van het Nationaal Park. Vanaf begin april staan er al diverse activiteiten op de kalender neem zelf maar eens een kijkje op de site. Ofwel er is genoeg te beleven dus!

Wist je dat:
– Het natuurgebied in 2 provincies ligt? Friesland en Drenthe.
– Er wel 400 grote grazers rondom het meer grazen.
– Er militaire oefenterreinen in het gebied staan.
– Niet alle delen van het nationaal park toegankelijk voor publiek is.
– Er wel meer dan 100 vogelsoorten te vinden zijn.

Onze arrangement in de buurt van Het Lauwersmeer & meer over Friesland:

Friesland