Menu
Natuur / Overijssel

De zandverstuiving in het Vechtdal

Niet geheel bekend in het Vechtdal maar zeker een prachtige parel is de zandverstuiving. Het is een heerlijke plek om te wandelen maar tevens kunnen de kinderen zich ook uren vermaken in het zand. De zandverstuiving wordt de Sahara genoemd, als u midden in de twintig hectare stuifzand staat dan snapt u al snel waarom het zo genoemd wordt. Vandaar dat het ook niet zo heel gek is dat kinderen hier graag zandkastelen bouwen, picknicken of andere spelletjes doen in het zand.

De Sahara is gelegen op historische grond tussen de buurtschappen Zeesse en Junne. In 1840 werden de dennenbossen rond de zandverstuiving aangelegd dit in opdracht van de Baron van Pallandt van het Landgoed Eerde. Onbedoeld heeft hij zo een prachtig gebied geschapen die een mix is van zand, bos en een heide. Tijdens de korte maar ook de lange wandelroutes kom je al dit moois tegen. Niet alleen is dit afwisselende landschap geschikt voor wandelen, het is hier ook goed te doen op het paard of met de fiets. Honden mogen hier ook mee naar toe, mits ze aangelijnd zijn als u op het pad gaat.

Dit prachtige gebied is te vinden aan de Eerderveldweg in Ommen, niet erg ver van de Beerzerweg. Door zijn twintig hectare grootte valt het vrij wel niet te missen. Echter, de Sahara is dankzij de bomen om zich heel wel een beetje verscholen, dus opletten is wel een goede aanraden als u er heen gaat. Bij de parkeerplaats kunt u uitgebreide informatie vinden over het gebied en de mogelijke routes.