Menu
Actief uit / Dagje Uit / Fietsen / Nachtje weg / Natuur / Nederland / Overijssel / Vakantie / Wandelen / Water

Ontdek de IJsselmonding & de Hanzestad Kampen.

Net onder Kampen in het westen van Overijssel vindt je de IJssel monding. Rondom is er een prachtig natuurgebied ontstaan; het nationaal landschap IJssel delta. In dit natuurgebied zijn diverse eilandjes die ideaal zijn voor watervogels. Welke vogels kun je onder andere tegenkomen in de buurt van de IJssel monding? Steltlopers, grutto’s en nog veel meer! Wist je trouwens dat de IJssel uitmondt in het Ketelmeer?

Beleven:
In de omgeving zijn er tal van activiteiten waar je aan kunt deelnemen, zo kun je samen gaan zeilen op de IJssel. Met de gehele familie / vrienden / collega’s een feest geven op een van de grote zeilboten. Geen zin om nat te worden, of ben je niet zo van actief zijn je kunt zelf met een drankje heerlijk genieten vanaf de IJsselkade in Kampen. In de natuurrijke omgeving kun je heerlijk romantisch wandelen of fietsen.

Kampen:
Eens een dagje wat anders doen? Ga dan naar de Hanzestad Kampen, geniet van de natuur aan de IJsselkade, de prachtige stadsbrug of geniet van het uitzicht vanaf de kerk. Daarnaast kent Kampen een rijke historie die stamt uit de middeleeuwen. Zo zijn er 14e en 15e -eeuws torens, poorten, kerken en tal van andere oude bouwwerken te bewonderen. Ook kun je de historische haven van Kampen bezoeken waarvan de Koggewerf een echte hoogtepunt is! Een Kogge is een middeleeuws schip wat afgeleid is van een Vikingschip. Een Kogge is ongeveer 30 meter lang, en werd gebruikt om goederen te vervoeren. Het leuke aan de werf is dat hier nog de enigste varende Koggereplica te vinden is. Zeker een bezoekje waard dus!

Onze arrangementen in de buurt van de IJsel monding & meer over Overijssel:

Overijssel