Menu
Actief uit / Drenthe / Fietsen / Natuur / Nederland / Vakantie

Ontdekkingsreis door Drenthe: 7-daags fietsvakantie van hotel naar hotel

Ontdekkingsreis door Drenthe

In deze ontdekkingsreis maakt u kennis met de vele facaetten uit het Drentse leven van vroeger en nu. U (her)ontdekt de natuur, cultuur en de vriendelijke bevolking op een sportieve manier.  Deze reis is ook in te korten tot een 7-daagse Ontdekkingsreis door Drenthe.

Het programma:

Dag 1: Aankomst in Exloo
In de loop van de middag komt u aan in het hotel in Exloo, waar u ’s avonds zult dineren en overnachten. 

Dag 2: Van Exloo naar Erica (ca 60 km)
Via Exloo fietst u vandaag langs het Veenpark, het Smalspoormuseum naar Erica. Diner en overnachting is in Erica.

Dag 3: Van Erica naar Coevorden (ca 56 km)
Uw fietstocht gaat vandaag langs Zandstrooiboererij en het oude woonhuis van Vincent van Gogh waarbij u de Drentse geschiedenis herbeleeft. U dineert en overnacht in Coevorden.

Dag 4: Van Coevorden naar Ruinen (ca 50 km)
Via de unieke beeldentuin bij Gees fietst u naar het Dwingelderveld. U dineert en overnacht in Ruinen.

Vervolg van uw programma

Dag 5: Van Ruinen naar Norg/Roden (ca 58 km)
Door de Nationale Parken Dwingelderveld en Drents-Friese Wold fietst u naar het gevangenisdorp Veenhuizen. Diner en overnachting is in Norg of Roden.

Dag 6: Van Roden/Norg naar Assen (ca 56 km)
Vandaag fietst u door Eelde langs het Internationale Klompenmuseum en Museum De Buitenplaats. Door de natuur van de Drentsche Aa fietst u naar het centrum van Assen voor diner en overnachting in uw hotel in Assen.

Dag 7: Van Assen naar Exloo (Ca 50 km)
Via het Boomkroonpad en het Hunebedcentrum fietst u naar Exloo. Eenmaal in Exloo komt deze vakantie ten einde.

Hotels waar u verblijft

Dag 1: Het hotel in Exloo
Verscholen tussen bossen en heidevelden ligt dit deze prachtige familiehotel. Het hotel beschikt over ruime kamers met een flatscreen-tv, gratis WiFi en een bureau. De eigen badkamers zijn uitgerust met een bad/douche. Er wordt dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd. Het restaurant bij Els heeft internationale gerechten met regionale accenten op het menu staan.

Dag 2: Het hotel in Erica
Dit hotel bevindt zich te midden van het natuurschoon van Zuid-Drenthe, net buiten het dorpje Erice bij Emmen. Het hotel verwent u met verse en heerlijke maaltijden, een keur aan wellnessfaciliteiten en een prima service. 

Dag 3: Het hotel in Coevorden
Deze gemoedelijke hotel ligt in het centrum van Coevorden aan het Pieterpad. U kunt hier genieten van een comfortabel verblijf en de prachtige omgeving verkennen. De kamers zijn sfeervol ingericht in een moderne stijl. Elke kamer is voorzien van airconditioning en een eigen badkamer. ’s Ochtends wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd.

Dag 4: Het hotel in Ruinen
Dit gastvrije Hotel-Restaurant in Ruinen, gelegen op slechts 3 van het Nationalenpark Dwingelderveld. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv en hebben een eigen badkamer met een bad of een doche. Het restaurant serveert zowel lunch als diner.

Dag 5: Het hotel in Norg
Deze kleinschalige en gemoedelijke hotel in Norg vindt u de gastvrijheid en sfeer van vroeger, met het comfort van nu. Met zijn centrale ligging tussen de steden Groningen, Assen en Drachten en de prachtige natuurlandschappen in de buurt, vormt dit gasthuis een ideaal vakantieverblijf. 

Dag 6: Het hotel in Assen
Dit hotel bevindt zich midden in het gezellige centrum van Assen, met in de directe nabijheid vele winkels en een theater. Dit 4-sterrenhotel is sinds 1874 een begrip in de hoofdstad van Drenthe en omstreken, mede door de hoog gewaardeerde keuken en de gemoedelijkheid.